• facebook
  • instagram
  • youtube
  • mail

ВИРТУЕЛНО ДРУЖЕЊЕ СА ЂАЦИМА 02.11.2020.

Дана 02.11.2020.године библиотекарке Драгана Јанковић и Славица Брдаревић су оствариле виртуелно дружење са ученицима ИО Чучуге ОШ „Свети Сава“ Памбуковица.

Због актуелне епидемиолошке ситуације и немогућности да деца посете Библиотеку, библиотекарке су осмислиле програм кроз који су децу упознале са Библиотеком, фондом, начином рада, како могу постати чланови и позајмљивати књиге, али и присуствовати различитим програмима и радионицама које Библиотека организује.

У уводном делу ученике је поздравила директорка Библиотеке Јелка Панић, истакла важност читања, образовања и свакодневног усавршавања, стицања знања и вештина неопходних за живот. Позвала је ученике да што чешће долазе у Библиотеку, да они својим родитељима покажу да желе да дођу и да се друже са књигом. Захвалила је се учитељици Ани Гајић што подстиче децу да читају, што брине о деци и на овај начин и остварује одличну сарадњу са Библиотеком.

У даљем току виртуелног дружења библиотекарке су после основних чињеница о Библиотеци са децом разговарале о омиљеним књигама и писцима за децу, о књигама и књижевним јунацима који су имали јак утицај на њих, о познатим делима која су филмована, зашто је важно читати, које су користи од тога итд. Представиле су им неколико књига различитог формата и 3Д књиге, које су децу посебно заинтересовале.

Ученици су били одушевљени дружењем и истакли су да једва чекају да са родитељима дођу у град и посете Библиотеку.

Закључили смо да ништа не може заменити директан контакт библиотекара и корисника, али да на овај онлајн начин остварујемо сарадњу на један нов, деци пријемчив начин и да је важно да смо их заинетересовали да читају и бораве у Библиотеци.

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *